16 NOV


Cuina o laboratori?

  • Universitat Rovira i Virgili
  • 17:00h a 18:00h

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: hola
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Grups

Més informació
Universitat Rovira i Virgili
ComCiència
977558006
comciencia@urv.cat

On es celebra
Centre de Lectura de Reus
Carrer Major, 15, 43201, Reus

Què tenen en comú una cuina i un laboratori? Sabies que darrere de les preparacions dels grans xefs del món hi ha sempre un químic experimentant amb instruments que podem trobar a qualsevol laboratori químic? i que alguns han permès el desenvolupament d'alguns dels equips que avui s'utilitzen a la indústria alimentària? No tots els químics són cuiners, però sí tots els cuiners són químics. En aquesta conferència s'explicaran, entre altres coses, les principals reaccions que tenen lloc a la cuina, la influència del pH (sí, sí... el pH no és només important per al camp o els cosmètics) o els processos bioquímics. Que un aliment es cuini bé, no és qüestió de màgia... és química.

Daniel Schorn, investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

Organitza

20171123012_urvapilatcolor.png


Col·labora