11 NOV


Esferificacions: Com fer fideus o caviar de sucs de fruita o iogurt?

  • ICE de la Universitat de Lleida
  • 12:00h a 14:00h
  • Places exhaurides
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: ciència ciutadana
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
ICE de la Universitat de Lleida
Anton Not
973703372
ice.secundaria@udl.cat

On es celebra
Departament de Química del Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la Universitat de Lleida (ETSEA)
Carrer de Jaume II, 71, 25001, Lleida

Ponents - Dra. Gemma Villorbina, professora del Departament de Química de la UdL.

En aquest taller s’encapsularan aliments a través d’un procés d’esterificació amb alginat, polisacàrid extret a partir d’algunes algues. Es treballaran dos tipus d’esterificació, la bàsica (dissoldre un producte alimentari o un colorant en alginat i addicionar-lo en forma de gotes a una solució de CaCl2 al 4%) i la inversa (utilizar un producte alimentari que ja contingui calci, com el iogurt, i aquest s’addiciona en forma de gotes sobre una solució d’alginat en aigua).

Organitza

20221026133_LogoICE.jpg


Col·labora