11 NOV


Juguem tot aprenent STEM!

  • ICE de la Universitat de Lleida
  • 11:00h a 12:00h
  • Places exhaurides
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Grups

Més informació
ICE de la Universitat de Lleida
Marisol Font
973703371
ice.primaria@udl.cat

On es celebra
Aulari de l'edifici de la FEPTS del Campus de Cappont de la UdL.
Av. de I'Estudi General, 4, 25001, Lleida

Ponents - Estudiants de 4t curs del grau de mestre amb la menció STEM de la UdL.

En aquest taller realitzarem tres racons STEM, cada un d’ells posant èmfasi en una de les disciplines pròpies: les ciències, la tecnologia i l’enginyeria i les matemàtiques. Els infants podran decidir lliurement en quin racó volen esdevenir partícips.

Pel que fa al racó de ciències els infants descobriran els diversos arbres que envolten el nostre campus universitari a partir de les seves fulles, els corresponents noms científics i comuns, juntament amb diverses fotografies d’aquests. Per tal de relacionar de manera adequada totes tres temàtiques, disposaran d’una clau dicotòmica que els ajudarà a observar els trets característics de les fulles. A més a més, es treballaran conceptes com les parts de la fulla, els arbres de fulla caduca i perenne i fer un dibuix a mà alçada.

En el racó de tecnologia i enginyeria, els nens i nenes hauran de construir un circuit tot emprant materials diversos com ara rampes, pilotes, fustes, etc.; amb la finalitat d’aconseguir desplaçar una pilota al llarg de tot el circuit. Es treballaran conceptes com la velocitat, la gravetat, les propietats del material, etc.

Finalment, en el racó matemàtic es treballarà l’aritmètica de manera manipulativa i lúdica mitjançant materials diversos com serien les regletes Cuisiner, xapes, taps, etc. tot descobrint diverses propietats de la suma, la resta, la multiplicació, la divisió i les potències.

Organitza

20221026133_LogoICE.jpg


Col·labora

FEPTS (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social) de la UdL