- Universitat Rovira i Virgili
- 19:30h a 20:30h
- Sense límit
Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2022
Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: Innovació i coneixement local com a motor de creixement
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Grups
Què tenen en comú una cuina i un laboratori? Sabies que darrere de les preparacions dels grans xefs del món hi ha sempre un químic experimentant amb instruments que podem trobar a qualsevol laboratori químic? i que alguns han permès el desenvolupament d'alguns dels equips que avui s'utilitzen a la indústria alimentària? No tots els químics són cuiners, però sí tots els cuiners són químics. En aquesta conferència s'explicaran, entre altres coses, les principals reaccions que tenen lloc a la cuina, la influència del pH (sí, sí... el pH no és només important per al camp o els cosmètics) o els processos bioquímics. Que un aliment es cuini bé, no és qüestió de màgia... és química.
A càrrec de Daniel Schorn, investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV