18 NOV


Conferència

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: ciència ciutadana
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Museu de les Terres de l'Ebre
Museu de les Terres de l'Ebre
977 702 954
info@museuterresebre.cat

On es celebra
Museu de les Terres de l'Ebre
Gran Capità, 34, 43870, Amposta

Ponents - Glòria Fainé Sanllehí

Aquest mes de novembre es celebra a Catalunya la 27a edició de la Setmana de la Ciència. Es tracta d’una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació dins de la qual es programen un ampli ventall d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori.

Com cada any, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del delta de l’Ebre participen en les activitats de la Setmana de la Ciència programant la conferència “Nius de tortugues a les nostres platges. La visita d’una vella amiga”. La xerrada anirà a càrrec de Glòria Fainé Sanllehí, tècnica de projecte "Caretta a la vista!" i graduada en Ciències Ambientals per la UdG

La tortuga babaua (Caretta caretta) es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015), i que al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia, etc.). No obstant això, en els últims anys s’han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.

El projecte Caretta a la Vista! pretén ser un projecte de divulgació de l’espècie en què els ciutadans tinguin totes les eines per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i poder actuar adequadament davant un possible albirament de tortuga babaua. A la conferència la Glória Fainé ens explicarà en que consisteix el projecte "Caretta a la vista!", i també parlarà de la situació actual de les tortugues marines a les nostres costes i quins poden ser les causes que les han dut a nidificar en les nostres platges.

Organitza

20161171955_logo_MTE.jpg


Col·labora

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Ajuntament d'Amposta