19 NOV


A la Recerca del Món - Ajuntament d'Alfés - ZER L'Eral 

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: ciència ciutadana
Tipus de públic: Estudiants de primària, Públic general
Orientat: Grups

Més informació
TRESDOSÚ
Sandra Huerto Machín
689537313
sandra.huerto@tresdosu.com

On es celebra
Ajuntament d'Alfés - Sala de ball
Plaça de la Bassa, 10, 25161, Alfés

Dins la Setmana de la Ciència, s'organitzen els tallers "A la Recerca del Món" a diferents escoles rurals de Catalunya.

Una proposta adreçada a fer arribar un ventall de tallers científics a escoles i ajuntaments on normalment no arriba l’oferta de la Setmana de la Ciència amb la finalitat d’apropar la ciència a l’entorn familiar i educatiu, experimentar el mètode científic, fer visible la recerca que es fa a Catalunya i impulsar el foment de les vocacions científiques.

Els tallers tenen un caràcter experimental, educatiu i lúdic, treballant diferents àrees de la Ciència i centrats en Jordi Sabater i Pi, Esther Lederberg i l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible.

Tallers “A la recerca del món”:

  • Els estris dels primats (taller d’Etologia)

Els éssers humans no som els únics que utilitzem eines per a fer les tasques diàries. Jordi Sabater i Pi va constatar que els ximpanzés i goril·les també produïen estris per resoldre problemes quotidians. I que el procés de manufactura i utilització es transmetia de manera cultural entre les poblacions d'aquests simis.

  • Replicació de bacteris (taller de Biologia molecular)

Per a què serveixen els bacteris? Hi ha al nostre entorn? Com podem treballar amb ells? Quan fem recerca és necessari poder replicar un entorn inicial i després fer diferents proves. D’aquesta manera traiem conclusions partint d’un mateix context.

  • Àcid o base (taller de Química Orgànica)

La natura proporciona els elements essencials de la ciència. La col llombarda, a més de menjar-se, també es pot fer servir en un laboratori per indicar el pH d’altres substàncies. I coneixent si és àcid, base o neutre, podem assegurar si la substància està en les millors condicions o no respecte a l’entorn que l’envolta.

  • Recicladors (taller de Reciclatge)

La caca és un residu per tirar o es pot reciclar? La roda de la vida ens recorda que allò que no és útil per un pot ser-ho per un altre.

 

INSCRIPCIÓ: Telèfon o email per fer les inscripcions 973 13 60 05 — assessoria@alfes.cat

Organitza

20221171035_logo_tresdosu_22mm.png

Patrocinat per

Departament de Recerca i Universitats

Col·labora