11 NOV


Geoitinerari per la Part Alta de Tarragona

  • Institut Català d'Aqueologia Clàssica
  • 10:30h a 12:00h
  • 20

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic especialitzat, Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Institut Català d'Aqueologia Clàssica
Ana Gallego
977249133
agallego@icac.cat

On es celebra
Plaça de la Font, entrada Ajuntament (punt de trobada)
Plaça de la Font, s/n, 43003, Tarragona
Necessita reserva
Ana Gallego
agallego@icac.cat
977249133
9-14h

Ponents - Jordi Oliver Vert

Us proposem una passejada geològica i arqueològica per la Part Alta on donarem el protagonisme a les roques. Les pedres deixaran per un moment el seu paper inert i seran les protagonistes per parlar-nos dels seus orígens, d’on procedeixen i en quin moment foren importades i emprades a la ciutat.  

A la Part Alta de Tarragona convivim a diari amb una gran varietat de roques. Un immens patrimoni geològic, herència dels més de 2.000 anys de vida de la ciutat, el qual sovint passa desapercebut. Durant la visita descobrirem per què hi ha tanta quantitat de marbre italià de Carrara a la Part Alta de la ciutat, a més d’altres roques arribades de ben lluny. O quins han sigut els materials lapidis emprats per a ornamentar i construir la ciutat romana, medieval, moderna i actual de Tarragona. 

A la Unitat d’Estudis Arqueomètrics de l'ICAC, tenim un dels centres de recerca més puntals en l’estudi dels materials lapidis usats en l’Antiguitat, amb una litoteca formada amb mostres de pedreres d’arreu del Mediterrani i del país.

Organitza

2023973640_MicrosoftTeamsimage.png


Col·labora