Del 11 NOV
Al 12 NOV


Jornada Portes Obertes al Museu d'Arenys de Mar

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Museu d'Arenys de Mar
Neus Ribas San Emeterio
647588693
ribassn@arenysdemar.cat

On es celebra
Museu d'Arenys de Mar
Església, 43, 08350, Arenys de Mar

L'any 1988, Joaquim Mollfulleda i Borrell va fer donació a l’Ajuntament d’Arenys de Mar de la seva col·lecció de minerals, i es va obrir una nova secció del Museu d’Arenys de Mar sota el nom de Museu Mollfulleda de Mineralogia. Fins a la seva mort el maig de 2006, Joaquim Mollfulleda i Borrell es va dedicar a ampliar la col·lecció de minerals del Museu a través de les donacions de molts aficionats a la mineralogia i diverses adquisicions.
Durant la visita podreu contemplar un dels museus monogràfics de caràcter científic més importants de Catalunya. A la primera sala del Museu podeu trobar un espai per introduir-nos a la mineralogia: Què són els minerals ? Per què serveixen ? On s'obtenen ? Trobaràs informacions molt curioses sobre els minerals i les aplicacions: el magnetisme, la duresa, els minerals que necessitem per construir un mòbil o un cotxe... i podràs contemplar una de les característiques més curioses d'alguns minerals: la fluorescència. A la segona sala trobaràs un conjunt de minerals excepcionals distribuïts segons la classificació establerta per Strunz. En aquest espai es poden trobar exemplars de gran valor com el bismut de Villanueva de Córdoba, amb un excepcional cristall esquelètic de 3 cm d’aresta, o la malaquita de Katanga, amb un joc de coloracions i formes de fantasia que fan que sigui una peça remarcable.
La planta superior està dedicata a la mineralogia de Catalunya i és un espai únic per estudiar l’evolució de la mineria catalana on es poden contemplar exemplars de les diferents explotacions mineres del país i dels afloraments naturals: exemplars de les mines de sal de Cardona, les fluorites del Papiol, magnífics exemplars d’aragonita, la diversitat de minerals de la zona del Priorat.

Organitza

20169134550_Logo_Museu.jpg


Col·labora