21 NOV


Experiences Working in California’s Silicon Valley of the 1980s (xerrada en anglès)

  • Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
  • 16:00h a 17:30h
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Conferències i taules rodones en línia
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic especialitzat, Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
Sabela Rey Cao
935947700
cultura@imb-cnm.csic.es

Ponents - Alexander A. Grillo (investigador retirat del Santa Cruz Institute for Particle Physics d'Estats Units)

Xerrada en línia EN ANGLÈS amb el Dr. Alexander A. Grillo (investigador retirat del Santa Cruz Institute for Particle Physics d'EUA).

Vols saber com va ser Silicon Valley quan encara estava començant? I la seva estreta relació amb la indústria microelectrònica? Sense Silicon Valley no es podria entendre el desenvolupament tecnològic de la segona meitat del segle XX fins els nostres dies. El Dr. Grillo farà un repàs de la seva experiència treballant al Silicon Valley dels anys 70 i 80, quan s'estava establint com a potència tecnològica i industrial.

Segueix la xerrada Experiences Working in California’s Silicon Valley of the 1980s!

T'agradarà si... t'agrada la història de la ciència, ets una persona friqui de la tecnologia o vols entendre més coses sobre el desenvolupament tecnològic.

"La part sud de l'àrea de la badia de San Francisco ha estat el bressol de moltes innovacions electròniques al llarg del segle XX i fins al XXI. La primera emissora de ràdio dels Estats Units amb programació regular va començar a San José el 1909; William Shockley va establir el seu Shockley Semiconductor Laboratory a Mountain View el 1956; ambdues ciutats es troben al comtat de Santa Clara de Califòrnia. Aproximadament 1970 es considera normalment l'inici del que es va conèixer com Silicon Valley a causa del nombre d'empreses d'electrònica que es donen suport i competeixen entre elles dins l'àrea geogràfica anomenada Santa Clara Valley i l'àrea de límit governamental del comtat de Santa Clara. El finançament d'aquesta innovació i creixement provenia en gran part de grups de capital risc, molts dels quals tenien oficines a la mateixa vall. L'any 1980 s'havien establert bona part de l'estructura i els protocols necessaris per fer negocis, algunes d'aquestes empreses encara existeixen avui dia, altres no. La indústria encara tenia molt per fer, noves eines per perfeccionar i avançar més enllà dels límits físics que es creien, per tal de crear el que entenem que és la indústria avui.

Repassaré les meves experiències treballant a Silicon Valley als anys 80, les experiències en dues empreses anomenades 'startups' i en una de les abanderades, Intel Corporation. Espero oferir una visió de com era el treball en aquest entorn aleshores, quins eren alguns problemes que encara es treballaven i tota l'experiència de 'startup', que tenia moltes diferències amb treballar en una empresa consolidada".

Alexander A. Grillo es va llicenciar amb una especialitat en Física a la Universitat de Stanford, es va graduar amb distinció i va ser elegit membre de la Phi Beta Kappa Society honorífic nacional el 1971. Més tard va exercir com a president del seu capítol a la Universitat de Califòrnia Santa Cruz, on estava emprat. Va ser guardonat amb un doctorat. en física experimental de partícules per la Universitat de Califòrnia Santa Cruz el 1980. La seva tesi es va basar en un experiment realitzat al Fermilab d'Illinois. A més de l'anàlisi física completa que normalment es requereix de les seves dades, la seva participació en el projecte va incloure la planificació primerenca, el disseny dels sistemes detectors, la lectura electrònica i l'únic autor del programari d'adquisició de dades en temps real. Tenint en compte aquesta experiència en instrumentació, se li va oferir una feina a la creixent Silicon Valley mentre encara completava la seva tesi. Durant 13 anys, va treballar per a dues empreses emergents i la consolidada Intel Corporation. Això va ser en els relativament primers anys del que es va convertir en la indústria mundial de circuits integrats d'electrònica i ordinadors, quan els processadors 8080 i 8086 eren els cavalls de batalla i el 80386 intentava entrar en producció. En l'aprovació per construir el Superconducting Super Collider (SSC) als Estats Units, se li va oferir l'oportunitat de tornar a l'acadèmia, unint-se a un equip de la UC Santa Cruz per co-dirigir la construcció del seu rastrejador de silici gràcies a la seva experiència a l'IC. indústria complementada amb la seva formació en física. Després de la cancel·lació brusca del projecte SSC, Grillo i el seu equip UCSC, juntament amb altres institucions nord-americanes, es van unir a les col·laboracions del Large Hadron Collider al CERN de Ginebra, Suïssa. Com a membre de la col·laboració ATLAS del CERN, se li va demanar que coordinés el desenvolupament i la construcció de l'electrònica per al Semi-Conductor Tracker (SCT) del detector interior (ID) ATLAS. Aquest esforç va tenir molt èxit, tal com va demostrar que aquest detector va funcionar amb èxit durant molt més enllà dels seus 10 anys de vida útil. Abans de la jubilació, Grillo va traslladar els seus esforços per desenvolupar el successor d'aquell ATLAS ID, que és l'ATLAS ITk.

Aquesta és una activitat organitzada per l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC (IMB-CNM, CSIC) per oferir noves visions i perspectives sobre la història de la ciència i el desenvolupament tecnològic i industrial dels semiconductors, en un context on es volen renovar les dinàmiques de fabricació industrial dels xips. Forma part del cicle de conferències La revolució silenciosa, on es van tractar la invenció del transistor bipolar, el paper de la dona en la microelectrònica i el futur de les micro i nanotecnologies.

L'activitat és lliure i no cal inscripció, però pots inscriure't per rebre l'enllaç de connexió aquí.

Segueix la retransmissió de la xerrada!

Organitza

202110202119_02IMBCNM_LOGOCOL_P.png

Patrocinat per

Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)

Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)

Col·labora