16 NOV


Comprendre el món: desgranant afirmacions amb estadística

Tipus d'activitat: Webinars i cursos en línia
Tipus de públic: Estudiants de primària, Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic especialitzat, Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Societat Catalana d'Estadistica
Nuria Perez
formacio.soce@gmail.com

Ponents - Nuria Pérez, Jordi Cortés, Matilde Francisco

L'Estadística ens pot ajudar a comprendre el món que ens envolta i prendre millors decisions. I és que, actualment, les dades numèriques són imprescindibles, ens proporcionen una informació acurada, ens mostren nous enfocaments i ens ajuden a comprendre la realitat. Tot i això, cal ser crítics a l'hora d'interpretar-les. No podem creure-les a cegues, sense preguntar-nos res. En l'era de la informació en què vivim, sovint sentim que hi ha un excés de soroll en el qual és difícil dilucidar què hi ha de cert en els missatges que rebem: Què vol dir que hi ha un 40% de probabilitat de pluja? Com es calculen les audiències televisives? És cert que llegir allarga la vida? Durant l'activitat contestarem aquestes qüestions (entre altres) on l'alfabetització estadística té un paper rellevant.

En aquesta activitat desgranarem algunes afirmacions habituals i quotidianes per entendre millor quina informació ens donen i quines limitacions poden tenir.

Per accedir a l'activitat, t'has d'inscriure en aquest formulari

https://forms.gle/cG3n82MXJRP84Bzz9

Organitza

202010161917_logosocesencerfiletblanc1.jpg


Col·labora

SoCE

GRBIO