Del 13 NOV
Al 17 NOV


Portes Obertes de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona

  • Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
  • 11:00h a 12:00h
  • 48

  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic especialitzat, Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
Sabela Rey
935947700
cultura@imb-cnm.csic.es

On es celebra
Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC)
C/ dels Til·lers, s.n., 08193, Cerdanyola del Vallès
Necessita reserva
Sabela Rey
cultura@imb-cnm.csic.es
935947700
09:00 - 14:00

Ponents - Cecilia Jiménez / Joan Marc Rafí / Llibertat Abad / Joan Bausells

Vols veure com es fabrica un xip? Aquest procés extremadament precís es fa a molt pocs llocs i et convidem a veure'l a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM)! Què hi ha darrere?

Organitzem jornades de Portes Obertes durant la Setmana de la Ciència amb 4 torns diferents. El centre ofereix visites guiades amb personal investigador i tècnic del CSIC, que ensenyarà la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació i l'Espai Museístic de Microelectrònica (dins l'institut, a Cerdanyola de Vallès, Barcelona).

El públic podrà conèixer de la mà de personal del CSIC com es fa un xip de silici, com funcionen i què cal per fabricar-lo. L'espai exhibeix equips que s'utilitzen per dissenyar, fabricar i mesurar dispositius i circuits microelectrònics, així com vídeos interactius, panells informatius i prototips de dispositius i circuits. La visita inclou un recorregut pel passadís exterior de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació (una de les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars del Ministeri de Ciència i Innovació) -de les més grans del sud d'Europa!-.

T'agradarà si... tens interès per la tecnologia, vols veure de prop una instal·lació de recerca única i vols entendre més què és tot això de la indústria dels semiconductors.

Durada aproximada: 1 hora.

Es faran 4 torns durant la setmana i qualsevol persona es pot inscriure aquí.

Organitza

202110202119_02IMBCNM_LOGOCOL_P.png

Patrocinat per

IMB-CNM

CSIC

Col·labora