8 NOV


Ja tinc el pa al forn…, vens a mirar el cel? Passejant per l’història de l’Univers

  • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • 12:00h a 13:00h
  • 250

  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: 100 anys del naixement de Joan Oró
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general, Públic universitari
Orientat: Grups

Més informació
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat

On es celebra
Aula Magna Campus Vic de la UVic-UCC
c/ de la Laura, 13, 08500, Vic

Ponents - Marc Llirós, Doctor en Ciències (Química i Física de les molècules i els materials Biotecnologia i Ciències de la Salut), professor del Departament de Biociències de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries i investigador del grup de recerca Bioinformatics and Bioimaging (BI-SQUARED) de la UVic-UCC.

Xerrada divulgativa a càrrec de Marc Llirós, Doctor en Ciències (Química i Física de les molècules i els materials Biotecnologia i Ciències de la Salut), professor del Departament de Biociències de  la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries i investigador del grup de recerca Bioinformatics and Bioimaging (BI-SQUARED).

Aquesta xerrada s’enmarca en la celebració de l’Any Joan Oró, decretat oficialment per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una efemèride en commemoració del centenari del naixement d’un dels científics més rellevants del segle XX. També s’enmarca dins les activitats de la Setmana de la Ciència 2023.

En el marc de la celebració de l’any Oró i la SC23, amb aquesta xerrada aprofundirem sobre els coneixements que tenim fins ara sobre l’història de l’Univers i l’origen de la Vida a la Terra i com un forner va aconseguir crear un dels maons essencials per a la Vida a la Terra partint de compostos altament tòxics i nocius per a la mateixa.

Informació:

Data: 8 de novembre de 2023

Hora: 12h

Lloc: Aula Magna, Campus Vic de la UVic-UCC

Inscripcions fins el divendres 3 de novembre. Per a grups classe cal inscripció prèvia omplint el següent formulari https://forms.office.com/e/cTVq20U9BL.

Activitat gratuïta adreçada a a estudiants d’ESO, Batxillerat, CFGM i CFGS, estudiants universitaris i la comunitat universitària de la UVic-UCC, i al públic en general interessat en la divulgació científica i encuriosit per aquesta temàtica.

Organitza

 

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg


Col·labora