8 NOV


Experimentem amb la densitat i la flotabilitat

  • ICE de la Universitat de Lleida
  • 11:00h a 12:00h
  • 25

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Grups

Més informació
ICE de la Universitat de Lleida
Marisol Font
973703371
ice.primaria@udl.cat

On es celebra
Aulari de l'edifici de la FEPTS del Campus de Cappont de la UdL.
Av. de I'Estudi General, 4, 25001, Lleida

Ponents - Estudiants de 4t curs del grau de mestre amb la menció STEM de la UdL.

Per què quan estem a la piscina o a la banyera hi ha objectes que floten i n’hi ha d’altres que s’enfonsen? Per què els vaixells, els quals són enormes, poden flotar, mentre que els submarins, que també ho són, poden enfonsar-se? De què depèn?

En aquest taller, es donarà resposta a la curiositat dels nens i nenes a partir d’indagacions, per tal que coneguin la relació entre la densitat de diferents cossos i la seva flotabilitat.

Concretament, es duran a terme tres activitats. Mitjançant la primera activitat, volem que els infants sàpiguen quina influència té la densitat de diferents objectes en la flotabilitat d’aquests en l’aigua.

En la segona activitat, els nens i nenes entendran perquè un mateix objecte s’enfonsa en una dissolució i, en canvi, flota en una altra que està composta pel mateix dissolvent i solut, però amb una variació en la quantitat del solut. A més, comprendran per quin motiu en afegir sal o sucre a l’aigua, la densitat d’aquesta canvia.

I en la tercera activitat, els infants faran indagacions per entendre per quina causa diferents líquids insolubles amb diferent composició (i, per tant, diferent densitat) es col·loquen d’una determinada forma, sense barrejar-se entre ells, així com comprendran per què hi ha objectes que en determinats líquids floten i, en canvi, en d’altres s’enfonsen.

Organitza

20221026133_LogoICE.jpg


Col·labora

FEPTS (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social) de la UdL