- ICE de la Universitat de Lleida
- 11:00h a 12:00h
- 25
Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2023
Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Grups
Per què quan estem a la piscina o a la banyera hi ha objectes que floten i n’hi ha d’altres que s’enfonsen? Per què els vaixells, els quals són enormes, poden flotar, mentre que els submarins, que també ho són, poden enfonsar-se? De què depèn?
En aquest taller, es donarà resposta a la curiositat dels nens i nenes a partir d’indagacions, per tal que coneguin la relació entre la densitat de diferents cossos i la seva flotabilitat.
Concretament, es duran a terme tres activitats. Mitjançant la primera activitat, volem que els infants sàpiguen quina influència té la densitat de diferents objectes en la flotabilitat d’aquests en l’aigua.
En la segona activitat, els nens i nenes entendran perquè un mateix objecte s’enfonsa en una dissolució i, en canvi, flota en una altra que està composta pel mateix dissolvent i solut, però amb una variació en la quantitat del solut. A més, comprendran per quin motiu en afegir sal o sucre a l’aigua, la densitat d’aquesta canvia.
I en la tercera activitat, els infants faran indagacions per entendre per quina causa diferents líquids insolubles amb diferent composició (i, per tant, diferent densitat) es col·loquen d’una determinada forma, sense barrejar-se entre ells, així com comprendran per què hi ha objectes que en determinats líquids floten i, en canvi, en d’altres s’enfonsen.