Del 10 NOV
Al 19 NOV


Exposició “GEAS Dones que estudien la Terra”, en català

  • Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
  • 09:00h a 14:00h // 15:00h a 18:00h
  • 45

Tipus d'activitat: Exposicions
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
David Sánchez Carbonell
93 567 15 00
david.sanchez@icgc.cat

On es celebra
Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21, 25620, Tremp
Necessita reserva
Esther Jiménez
infotremp@icgc.cat
973 650 830
de 09.00 a 14.00 hores

GEAS Dones que estudien la Terra és un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

Amb GEAS, es dona veu a dotze geòlogues d'èpoques, contextos històrics i nacionalitats diferents, però amb un denominador comú: les seves contribucions al coneixement científic van ser transcendentals en una època i en una societat que no només no les va reconèixer sinó que, sovint, va posar traves al seu treball.

Al 2021, GEAS Dones que estudien la Terra va rebre l’Esment d'Honor de Treballs de Divulgació Científica en el concurs Ciència en Acció, patrocinat pel Ministeri de Ciència i Innovació i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

GEAS Dones que estudien la Terra, gràcies al projecte ENGIE, ha estat traduït a 12 llengües europees: anglès, búlgar, croata, txec, grec, italià,  turc, gallec, basc, serbi i ucraïnès. Des de febrer de 2023, es troba també disponible la seva traducció al català. 

GEAS Dones que estudien la Terra s’adreça a tota la ciutadania, i vol incidir d'una manera molt especial en la comunitat educativa, ja que està demostrat que les escoles juguen un paper molt important per fomentar l'interès de les nenes en les matèries STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i proporcionar igualtat d'oportunitats per accedir i beneficiar-se de l'educació STEM de qualitat.

L'exposició es podrà visitar fins el 30 de novembre

Organitza

202210154440_icgc.jpg


Col·labora