10 NOV


EXPERIMENTA A CASA: XI TALLER D’EXPERIMENTS EN FAMÍLIA

  • Universitat Rovira i Virgili - Programa Repte Experimenta
  • 19:00h a 20:00h

Tipus d'activitat: Tallers virtuals
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Individual

Més informació
Universitat Rovira i Virgili - Programa Repte Experimenta
Barbara Vastenavond
629371123
barbara.vastenavond@urv.cat

Sereu capaços de moure un recipient d’alumini sense tocar-lo? O donar vida a uns cucs de paper? I què en penseu de fer una cursa de globus o construir una cinta de Moebius?

Si voleu resoldre els quatre reptes, apunteu-vos al XI Taller d’experiments en streaming via YouTube que es farà el divendres 10 de novembre de 2023 a les 19h com a tret de sortida de la Setmana de la Ciència. Aplicarem el mètode científic i experimentarem amb materials que tots teniu per casa per entendre conceptes com el magnetisme, la capil·laritat, la tercera llei de Newton i la banda de Moebius.

Aquests són alguns dels conceptes que Eva Pocurull professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV us aproparan tot experimentant durant la onzena edició dels Tallers “Experimenta a casa”.

Des de casa, podreu fer els experiments pas a pas, de la mà de l’Eva i la Barbara. Per saber quins materials necessitareu, feu la inscripció al taller per obtenir el llistat de tots els materials que es faran servir.

L’edat recomanada per participar al taller és de 6 a 12 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat que els participants facin preguntes a través del xat.

Organitza

202211114733_repteexperimentalogogran.png


Col·labora

Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación.