Del 10 NOV
Al 19 NOV


Crim Experimenta: Resol el cas Missió Oró i guanya entrades a Port Aventura

  • Universitat Rovira i Virgili
  • --:--h a --:--h
  • -

Tipus d'activitat: Tallers virtuals
Àrea temàtica: 100 anys del naixement de Joan Oró
Tipus de públic: Estudiants de primària, Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general
Orientat: Grups

Més informació
Universitat Rovira i Virgili
ComCiència
977297975
comciencia@urv.cat

Ponents - Barbara Vastenabond i Eva Pocurull

Els Mossos d'Esquadra necessiten la vostra ajuda. Han segrestat a la Dra. Martina Curull, bioquímica que estava treballant en una missió confidencial al centre de recerca de l'Agència Espacial Europea. La policia no pot accedir al recinte, però per sort, vosaltres hi sou fent una visita guiada. És el moment de posar-vos en la pell de la policia científica i investigar el cas. Teniu temps per resoldre el cas fins el 10/12/23 i guanyar entrades a Port Aventura.

Fent servir un format gamificat proper a l'estil dels videojocs en el qual es van superant proves, el Cas Missió Oró pretén apropar els joves al mètode científic partint d'un aprenentatge vivencial i competencial. En la resolució del cas, la teoria i la pràctica s'entrellacen per tal de garantir un aprenentatge més profund. A partir d'un complert catàleg de recursos en format multimèdia que inclou 7 càpsules audiovisuals que expliquen un principi científic de forma demostrativa, els 'jugadors' troben pistes per avançar en la seva investigació i les instruccions per dur a terme els experiments necessaris per analitzar les proves i resoldre el cas.

Adreçat a famílies amb menors de 12 a 15 anys. Proposta d'alfabetització científica gamificada creada amb el suport de la FCRI (Convocatòria Joan Oró 2023).

A càrrec de Barbara Vastenabond, directora executiva del programa Repte Experimenta de la URV, i Eva Pocurull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgància de la URV.

Més informació i inscripcions: CrimExperimenta: resol del Cas Missió Oró - Repte Experimenta

Tallers actius fins el 10 de desembre de 2023

Organitza

20171123012_urvapilatcolor.png


Col·labora