12 NOV


Visita als Laboratoris Clínics de Vall d'Hebron

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Vall d'Hebron
Laura Teixidó
647 29 06 97
divulgacio@vallhebron.cat

On es celebra
Hospital Universitari Vall d'Hebron
Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129, 08035, Barcelona
Necessita reserva
Laura Teixidó
divulgacio@vallhebron.cat
647 29 06 97
9.00 h a 16.00 h

Vall d’Hebron és un Campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència, la innovació i la gestió.

 

La visita constarà de dues parts, el Laboratori Core i la explicació d’un projecte d’investigació del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

 

L’activitat proposada s’adreça al públic general participant a la Setmana de la Ciència. L’objectiu de l’activitat és veure de primera mà com es treballen les mostres per les anàlisis de diferents proves i la recerca en un gran Campus sanitari.

 

Els Laboratoris Clínics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron rep cada dia fins a 6.000 peticions, més de 15.000 mostres i es processen fins a 60.000 determinacions. Són els laboratoris més grans de l’Estat espanyol i uns dels més grans d’Europa per volum i complexitat. Disposen de la tecnologia més innovadora, que permet millorar el temps de resposta. Tenen les tècniques diagnòstiques més avançades i un catàleg que comprèn més de 1.000 proves.

 

Els laboratoris s’han dissenyat seguint les últimes tendències d’organització. Ocupen 8.780 m2 de superfície total distribuïda en tres edificis adjacents on es troben els serveis de Bioquímica, Hematologia, Microbiologia, Immunologia, Anatomia Patològica, Genètica i el Core.

 

En acabar la visita genèrica, coneixerem un projecte atorgat per La Marató 2019.

 

Sabies que el cos humà té unes 100.000 proteïnes, però no sabem per a què serveixen la majoria? Una d’aquestes proteïnes és l’Apolipoproteïna A-Ib (ApoA-Ib), que és una versió modificada d'una altra proteïna relacionada amb el metabolisme dels greixos. Aquesta proteïna està vinculada amb la reaparició d’una malaltia minoritària anomenada síndrome nefròtica idiopàtica (SNI) després d’un trasplantament de ronyó. La Dra. Conxita Jacobs està investigant el paper de l’ApoA-Ib per ajudar a millorar el diagnòstic i el tractament d’aquesta malaltia renal.

 

Organitza

20246184238_logo_VH_Master_RGB_blue.png


Col·labora