12 NOV


Xerrada i taller 'Com fem recerca en malalties rares?' i 'Per què som com som?'

  • Vall d'Hebron
  • 17:30h a 19:15h
  • 99

Tipus d'activitat: Presentacions
Tipus de públic: Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Vall d'Hebron
Laura Teixidó
647 29 06 97
divulgacio@vallhebron.cat

On es celebra
Punt Polivalent de Montbau
Carrer de Domènech i Montaner, 3, Horta-Guinardó, 08035 Barcelona, Barcelona
Necessita reserva
Laura Teixidó
divulgacio@vallhebron.cat
647 29 06 97
9.00 h a 16.00 h

Ponents - Bernat García Adán i Pau Molla Zaragoza, professionals del Grup de Patologia Neuromuscular i Mitocondrial del VHIR

Professionals del Laboratori de Patologia Neuromuscular i Mitocondrial del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) ofereixen una xerrada divulgativa i un taller per conèixer com fan recerca en malalties rares i per què som com som. 

Xerrada: Com fem recerca en malalties rares?

Any rere any anem guanyant coneixement sobre les malalties: entenem millor les que ja existeixen i en descobrim de noves. Però quan parlem de malalties rares, és a dir, aquelles que afecten una petitíssima part de la població, trobem moltes dificultats: són més difícils de diagnosticar, és difícil trobar inversió per a fer-hi recerca, és més difícil formar associacions de pacients i donar-los visibilitat...

En aquesta xerrada ens familiaritzarem amb els mitocondris, la part de les nostres cèl·lules que s’encarrega de produir energia, i descobrirem què passa quan funcionen malament: les malalties mitocondrials. Aprendrem per què és important entendre aquest grup de malalties rares i veurem com la recerca biomèdica pot ajudar a diagnosticar i tractar els pacients que les pateixen.

Taller: Per què som com som?

T’has preguntat alguna vegada per què algunes persones tenen els ulls blaus i d’altres, marrons? O com podria ser la teva descendència? La resposta a moltes d’aquestes preguntes es troba en la genètica.

Si vols conèixer com funciona l’herència genètica, et convidem a aquest taller. Aprendrem com la informació que heretem dels nostres pares modela la nostra fisonomia i les nostres característiques. Veurem com alguns trets com el color dels ulls, la forma dels cabells i molts més es transmeten de generació en generació.

A més, comprendre com funciona l’herència genètica també és essencial per entendre com s’hereten algunes malalties genètiques. Aquest coneixement és molt important, ja que ens permet desenvolupar eines que ens ajuden a diagnosticar, tractar i prevenir malalties i millorar la qualitat de vida de les persones.

 

Veniu a conèixer la feina que dúen a terme els i les professionals del Grup de Patologia Neuromuscular i Mitocondrial del VHIR!!

Organitza

20246184238_logo_VH_Master_RGB_blue.png


Col·labora