11 NOV


Determinar la duresa d'una aigua

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: Ètica en la ciència i la tecnologia
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
ICE de la Universitat de Lleida
Anton Not Reig
973703372
ice.secundaria@udl.cat

On es celebra
Campus Igualada UdL
Avda. Pla de la Massa, 8, 08700, Igualada
Necessita reserva
ICE Secundària
ice.secundaria@udl.cat
973703372
8.00h-14.30h

L’aigua natural no és una substància pura ja que conté dissolts sòlids i gasos. El contingut d’aquestes substàncies dissoltes determina la qualitat d’una aigua natural, i com a conseqüència la seva utilització i aprofitament.

La duresa és un dels paràmetres que caracteritzen la qualitat química d’una aigua. Aquesta es deu fonamentalment a les sals de calci i magnesi dissoltes en l’aigua i que en excés produeixen molts problemes a les aigües que les contenen.

En aquest taller (d'una hora de durada, adaptable a les necessitats del centre dins l'horari marc proposat) els alumnes podran determinar la duresa d’una aigua i inclús portar la seva aigua per analitzar.

Organitza

20221026133_LogoICE.jpg


Col·labora

EPS UdL